Skip to main content
What is your story. skrevet på gammeldags skrivemaskine

Sådan gør du selv afskeden personlig

Her giver vi dig inspiration til, hvordan du gratis eller for ganske få midler selv kan give afsked et mere personligt præg.

Mindeindsamling til velgørende formål

En online mindeindsamling er en personlig indsamlingsside, hvor du, sammen med familie og venner, kan mindes og hylde den som er gået bort og samtidig samle penge ind til et godt formål. 

Du gode formål kan være en sag, som betød noget særligt for den du har mistet. Før ceremonien gøres gæsterne opmærksom på, at de er velkomne til at give en donation i stedet for blomster. 

Det gode formål kunne f.eks. være kræftens bekæmpelse, Røde Kors, hjerteforeningen, Danmarks Naturfredningsforening eller dyrenes beskyttelse. Ofte kan man med få klik oprette indsamlingen.

Hvis man ikke er blandt de nærmeste pårørende, og gerne vil oprette en mindeindsamling anbefaler vi, at man drøfter det med de pårørende forinden. 

mindeindsamling ved begravelse
Lav selv en personlig kistepynt

Kistedekoration og fotokollage

Kistedekorationen er blomsterne, som ligger ovenpå kisten. Kistedekorationen er normalt fra den nærmeste familie.

I kan selv lave en kistedekoration, evt. med blomster fra egen have. Hvis der er børn eller børnebørn, så kan de også være med til at lave kistedekorationen, som derved bliver endnu mere personlig. 

Hvis I ikke selv ønsker at lave kistepynten, kan I tilvælge dem i prisberegner eller ved den personlige samtale. I kan se vores udvalg her.

Nogle vælger at sætte et portrætfoto af afdøde oven på kisten, mens andre supplerer med en hel fotokollage fra det levede liv på kistens sider.

Mindesammenkomst, begravelseskaffe og gravøl

Efter begravelsen eller bisættelsen holdes ofte en mindesammenkomst. Det kaldes også for gravøl eller begravelseskaffe. Mindesammenkomsten kan få et personligt præg på flere måder. 

Det kan f.eks. være, at den holdes et sted, som havde særlig betydning, og det behøver ikke altid være indendørs.

Den mad og drikke som serveres, kan være noget, som afdøde holdt særlig meget af, og man kan synge eller spille musik, som også havde særlig betydning.

Man kan have fotoalbums liggende fremme eller hænge billeder op, som hylder det liv, som afdøde levede.

Man kan også lægge en notesbog frem, hvor alle gæsterne har mulighed for at skrive en sidste hilsen eller minder. En bog, som ofte kan være til stor glæde senere. 

Gæst til begravelse udenfor
Sæbebobler til begravelse

Sæbebobler og børnetegninger

Når kisten sættes ind i rustvognen kan børnene sige farvel ved at puste sæbebobler. Det kan give en god og rørende oplevelse for både børn og voksne, og endda et lille smil på læben hos de voksne, så det ikke er helt så trist. 

Før eller under ritualet i kirken kan børnene lave en tegning, som de lægger på kisten, som deres afskedsrose. Det kan være godt for børnene at have noget i hænderne i kirken, og det er også en god måde for dem at udtrykke deres følelser. 

Hvad siger familierne?

 • En kæmpestor anbefaling herfra

  ★ ★ ★ ★ ★

  Vi fik en yderst professionel og empatisk rådgivning samt opfølgning på diverse ud over det sædvanlige.

  Bo gav os en service og indlevelse, der betød så meget for os i den svære tid, og selv præsten bemærkede, at det her var en bedemand ud over det sædvanlige.

  Vi kan ikke takke Bo nok for den ydelse han gav os.

  Kristine

 • Det Bedste samarbejde i en sårbar tid

  ★ ★ ★ ★ ★

  “Tusind tak for en professionel, dejlig og smuk oplevelse ved vores fars bisættelse. Din evne til at balancere empati og faglighed skabte en tryg atmosfære, hvor vi følte os støttede og forståede hele vejen igennem.

  Vores far ønskede en borgelig bisættelse og du gav os ideer og forklarede grundigt muligheder til hvordan vi kunne sammensætte den bedste ceremoni for ham. Og tak for den fine tale, der virkelig formåede at indfange kernen af vores far på en rørende måde. Han havde elsket hvert et ord!

  Det har været et helt fantastisk samarbejde fra start til slut. Transparent og rigtig fin pris. Du har været den bedste wingman i en rigtig sårbar tid ❤️‍ Unikke Begravelser er unikke! 5 store stjerner og de varmeste anbefalinger fra os.”  Per & Mai

 • Alle ønsker opfyldt (også de skæve)

  ★ ★ ★ ★ ★

  “… Min afdøde svoger var kunstner og en del af grafitimiljøet i Aarhus. Så da vi foreslog at kisten blev malet af vennerne, kunne det selvfølgelig lade sig gøre. Den farverige kiste skabte en unik stemning i kapellet. Og selve dekoreringen af kisten betød meget for vennerne, der fik en afsked med deres ven på en helt unik måde.

  Tak for at være forstående, lyttende og kreativ. Vi kunne ikke have ønsket os et bedre forløb.”

  Christian S Larsen

 • Jeg er evigt taknemlig for den gode…

  ★ ★ ★ ★ ★

  “…der var meget at tage stilling til og planlægge med en borgerlig bisættelse, og derfor var det ekstra værdsat med god sparring omkring taleskrivning, valg af levende musik, blomstervalg og kunstnerisk udsmykning af kiste. Alt det, som gjorde afskeden ekstraordinær og meget personlig. Ikke mindst stor tak for at lede ceremonien trygt og holde talen så fint på dagen. Der var megen ros fra flere af de næsten 200, der deltog.

  Af hjertet tak for et forløb, som var præget af nærvær, tryghed og omsorg. I får min varmeste anbefaling.

  Trine L

 • Hvis jeg kunne ville jeg give 10 stjerner

  ★ ★ ★ ★ ★

  Man står i en følelses mæssig situation hvor man næsten ikke kan tænke klart, når man skal begrave
  en af sine nærmeste. Så har man brug for en bedemand som Bo. Han ordnede det hele til punkt og prikke.

  Han guider dig igennem stille og roligt når du skal vælge hvad du ønsker.🌺 Samtidig er prisen meget rimelig. Min bror og jeg står tilbage med en rar fornemmelse efter vores fars bisættelse. Stort TAK til Bo.🌺

  Jette

 • En bedemand du kan stole på

  ★ ★ ★ ★ ★

  Kære Bo,  Tusind tak for, at du ikke udnytter mennesker i sorg og under tidspres! At du har fokus på mennesket og ikke regningen midt i en ulykkelig tid. Efter 10 sekunder af første samtale vidste jeg, at du var en meget usædvanlig bedemand, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg havde fundet den rette hjælp. Modsat andre bedekvinder/bedemænd, som jeg kontaktede, så forsøgte du aldrig at opsælge unødvendige ydelser, overdrive vigtigheden af din rolle i begravelsen eller fremstå som en uundværlig myndighed.

  I stedet mødte du mig med ærlighed, åbenhed og stor opbakning…Du ved, hvad en traditionel bisættelse og begravelse indebærer, men du dikterer ikke, hvad der skal ske. Du giver i stedet for udførlig vejledning og herefter plads og støtte til at vælge selv, så afskeden bliver personlig og lige præcis, som man ønsker det.  
  Trunte

  Vores bedemænd står klar til at hjælpe døgnet rundt

  Ring for en uforpligtende samtale på +45 93 93 43 04

  Ring for en uforpligtende samtale på +45 93 93 43 04

  • bedemand med speciale i gode bisættelser

   Bo, Indehaver

   Jeg har altid hjertet med og hjælper dig med en smuk begravelse eller bisættelse. Livet er unikt, og det skal afskeden også være.

   Med min etik og empati tager jeg kærlig hånd om dig og hjælper med det sidste farvel.

  • Sød bededame ekspert i billige bisættelser

   Sohela

   Jeg støtter dig og sammen skaber vi det sidste farvel på din måde. 

   Hør om mulighederne for en klassisk smuk bisættelse, eller en bisættelse, som i særlig grad afspejler personligheden for den du har mistet. 

  • Billige bisættelser

   Birgitte

   Jeg hjælper dig med en tryg og værdig begravelse. Livet er unikt, og det skal afskeden også være.

   Jeg tager på professionel og bedste vis kærlig hånd om dig, så du kan føle dig i trygge og gode hænder. 

  • Bisættelser af god bedemand

   Hans

   Jeg  hjælper og støtter dig gennem hele forløbet og sørger for en tryg og værdig bisættelse.

   Få gratis og uforpligtende rådgivning om bisættelse i kirke eller borgerlig begravelse fra kapel eller egen have, skoven m.m. uden præst.

   Billig bedemand med bisættelse og begravelse fremragende anmeldelser på Trustpilot.
   Billig bedemand med bisættelse og begravelse fremragende anmeldelser på Trustpilot.