Skip to main content
begravelsesguide, Kistepynt til begravelse og bisættelse

Humanistisk begravelse og bisættelse

En humanistisk begravelse eller bisættelse er en ceremoni, der sætter afdødes levede liv i centrum. Det er en smuk måde at hylde jeres kære på, og alle, der ønsker en ikke-religiøs begravelse eller bisættelse, har ret til dette. Det er et alternativ til folkekirken i et moderne samfund, og hos Unikke Begravelser specialiserer vi os i at skabe unikke og smukke ceremonier. Vi tilbyder at afholde en uhøjtidelig ceremoni for den, som I har mistet, og vi vil gøre det med stor respekt for jeres ønsker og behov. Det er jer, der er i centrum, når I samarbejder med os.

Hvordan foregår en humanistisk begravelse eller bisættelse?

Ved en kirkelig begravelse eller bisættelse er både salmer og bønner et gennemgående element i ceremonien. Det vil det ikke være ved en humanistisk begravelse eller bisættelse, men der vil derimod være andre musikalske indslag, taler, mindeord og meget mere. Det hele er op til jer, og vi er klar til at hjælpe jer med at planlægge en smuk humanistisk begravelse eller bisættelse. Ceremonien har til formål at hylde den afdødes liv, tanker og holdninger i overensstemmelse med de fremsatte ønsker. 

hjælp til begravelse, begravelsesguide

Hvad kan en humanistisk begravelse eller bisættelse indeholde?

Ved en humanistisk begravelse eller bisættelse er der plads til alle slags indslag, og ønsker I derfor at få spillet et særligt stykke musik eller læst et digt af en forfatter, der stod den afdøde nær, så kan det sagtens lade sig gøre. Vi står til rådighed for jer, og hvis I ønsker det, kan vi også hjælpe med at finde en musiker. Desuden hjælper vi jer med opbygningen af ceremonien samt sparring til en eventuel tale. Både sange og musik kan være passende til at sætte stemningen, og det kan ofte sige meget mere om den afdødes liv, end de talte ord kan. Men ønsker I at læse en passage op fra et digt, en bog eller andet, kan det også være en rigtig smuk måde at sætte stemningen på. Det vigtigste er, at I får den værdige afsked, som I ønsker, og at I vælger de indslag, som afspejler afdøde og deres ønskede afsked.

Alt om bisættelser

Hvem kan være ceremonileder til en humanistisk begravelse eller bisættelse?

Hos Unikke begravelser kan vi varetage rollen som ceremonileder og sikre at ceremonien forløber som planlagt. Desuden kan vi også stå for at holde talen, som vi skriver i tæt samråd med de nærmeste pårørende. Vi tilbyder sparring i forhold til talens indhold, og så skriver vi desuden gerne talens indledning og afrunding. Dette koster 1.995 kroner.

Hvor og hvornår afholder man en humanistisk begravelse eller bisættelse?

Man kan både afholde en humanistisk begravelse eller bisættelse, hvor det afsluttes med at kisten sættes i jorden eller afholde en ceremoni omkring kisten, der efterfølgende sendes til kremering. Derudover kan man også afholde det som en mindehøjtidelighed, efter at kisten er sat i jorden eller sendt til kremering. 

Ceremonien skal holdes i et selvvalgt lokale, da kirken ikke står til rådighed. Det vil oftest være i kapellet, at ceremonien finder sted. Det kan desuden være i jeres private hjem, i skoven, ved vandet eller et andet sted, der betød meget for den afdøde. Vi har også en række ideer og muligheder for, hvor ceremonien kan afholdes

Hvem er Humanistisk Samfund? 

Humanistisk Samfund er en forening, som blev stiftet i 2008. 

Livssynet, som Humanistisk Samfund repræsenterer, er en ikke-religiøs humanisme. Det tager helt konkret udgangspunkt i det enkelte menneskes liv og arbejder for et samfund, hvor alle livssyn er ligestillede. Som de skriver på deres hjemmeside, er det vigtigt: “at højtideligholde de store overgange i livet, fødsel, pubertet, bryllup og død. Også for folk der ikke tror på Gud.” Derfor stiller Unikke begravelser sig til rådighed for at hjælpe med at sikre en smuk og værdig afsked for alle. Humanistisk Samfund tager 4.000 kroner for at lede ceremonien. 

  Vi er klar til at hjælpe

  I er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale og få svar på de spørgsmål, I måtte have vedrørende en humanistisk begravelse eller bisættelse. Vi har god erfaring med at hjælpe pårørende igennem den svære tid, og I kan trygt stole på, at vi vil gøre vores bedste for at sikre, at jeres ønsker og behov bliver mødt. 

  Vores bedemænd står klar til at hjælpe døgnet rundt

  Ring for en uforpligtende samtale på +45 93 93 43 04

  Ring for en uforpligtende samtale på +45 93 93 43 04

  • bedemand med speciale i gode bisættelser

   Bo, Indehaver

   Jeg har altid hjertet med og hjælper dig med en smuk begravelse eller bisættelse. Livet er unikt, og det skal afskeden også være.

   Med min etik og empati tager jeg kærlig hånd om dig og hjælper med det sidste farvel.

  • Sød bededame ekspert i billige bisættelser

   Suheila

   Jeg støtter dig og sammen skaber vi det sidste farvel på din måde. 

   Hør om mulighederne for en klassisk smuk bisættelse, eller en bisættelse, som i særlig grad afspejler personligheden for den du har mistet. 

  • Billige bisættelser

   Birgitte

   Jeg hjælper dig med en tryg og værdig begravelse. Livet er unikt, og det skal afskeden også være.

   Jeg tager på professionel og bedste vis kærlig hånd om dig, så du kan føle dig i trygge og gode hænder. 

  • Bisættelser af god bedemand

   Hans

   Jeg  hjælper og støtter dig gennem hele forløbet og sørger for en tryg og værdig bisættelse.

   Få gratis og uforpligtende rådgivning om bisættelse i kirke eller borgerlig begravelse fra kapel eller egen have, skoven m.m. uden præst.

   Billig bedemand med bisættelse og begravelse fremragende anmeldelser på Trustpilot.
   Billig bedemand med bisættelse og begravelse fremragende anmeldelser på Trustpilot.