Skip to main content
Hvor kan ceremonien holdes ved begravelse og bisættelse

Hvor kan ceremonien holdes

Der er ingen officielle krav til afholdelsen af ceremonien. Derfor kan I holde ceremonien, hvor det giver bedst mening for jer.

Oftest holdes ceremonien i kirken eller kapellet, men den kan også holdes hjemme privat, i foreningslokaler, i skoven, på stranden m.v.

Medlem af Folkekirken

Medlemskabet af Folkekirken ses i reglen som udtryk for, at den afdøde ønskede en klassisk højtidelighed, hvor præsten medvirker og forkynder det kristne budskab om liv, død og opstandelse. Når afdøde er medlem af Folkekirken holdes højtidelighed derfor sædvanligvis i en kirke i det sogn, hvor afdøde hørte til. I kan finde sognet her.

Det er ofte muligt, at få særlige ønsker til højtideligheden opfyldt. Men det skal aftales med præsten, som vurderer, om det er foreneligt med ritualet i Folkekirken.

I nogle tilfælde vil sognepræsten fra afdødes bopælssogn gerne medvirke ved en ceremoni, som holdes et andet sted end kirken i bopælssognet. Men det er præstens egen afgørelse.

Hvis en kirkelig handling ikke er afdødes eller familiens ønske, kan man frasige sig det. Der skal underskrives et dokument, hvor man som pårørende gør Folkekirken opmærksom på det.

Ikke medlem af folkekirken

Hvis afdøde ikke er medlem af folkekirken, kan man holde en borgerlig ceremoni. Den kan holdes et sted, som har særlig betydning for afdøde, og som sætter en unik og personlig ramme omkring den sidste afsked. Det kan f.eks. være hjemme, i skoven, ved vandet, medborgerhus m.v. Ceremonien skal blot være sømmelig, og må ikke forstyrre den offentlige ro og orden.

Borgerlig ceremoni

Kapellet

Kapellet er en oplagt ramme for ceremonien, hvis man ikke er medlem af Folkekirken. Det kan både være i kirkens kapel og hospitalets kapel. Der skal normalt betales leje for kapellet. Det er forskelligt, hvordan kapellerne er udstyret. 

De fleste har orgel eller klaver og nogle har musikanlæg, som I frit kan benytte til ceremonien. Vi hjælper gerne med at arrangere organist, solist, kor m.v., hvis det ønskes.

Privat hjem, foreningslokale, strand, skov m.v.

Der er mange muligheder for at sætte en meget personlig ramme om en borgerlig ceremoni.

Ceremonien kan f.eks. holdes i eget hjem og eventuelle have. Her vil afdøde være omgivet af sine trygge rammer fuld af minder fra det levede liv. Det er også en fordel, at ceremonien og gravøl kan holdes samme sted.

Det kan være afdøde var foreningsmenneske og tilbragte mange gode stunder i den lokale klub. Det kan derfor være, at det er foreningslokalet, som skaber en personlig ramme om den sidste afsked.

For de, der elskede naturen eller havet kan det f.eks. være stranden, søen eller lysningen i skoven, som danner den oplagte ramme om afskeden. Her vil det altid være en god ide, at have sikret sig mod dårligt vejr ved at have en pavillon klar til at overdække kisten. Ved nogle søer er det muligt, at leje en bådfart som del af rammen til den efterfølgende begravelseskaffe.

Vi anbefaler, at I udpeger én, som kan lede ceremoniens afvikling. Vi kan også hjælpe med det, hvis det ønskes. 

En unik cermoni

Gennem hele sit liv elskede han at sejle. Sejlklubben, livet og vennerne på havet og havnen var en væsentlig del af hans liv. Det føltes så rigtigt, at ceremonien foregik i sejlklubbens lokaler med udsigt til havet. Efter sange og taler fra de nærmeste blev kisten båret ud til rustvognen til tonerne af en jazzmelodi, som havde særlig betydning for afdøde. Herefter blev rækkerne af stole flyttet rundt om bordene, og der blev holdt gravøl.

personlig ceremoni ved begravelsen

Hvad siger familierne?

 • En kæmpestor anbefaling herfra

  ★ ★ ★ ★ ★

  Vi fik en yderst professionel og empatisk rådgivning samt opfølgning på diverse ud over det sædvanlige.

  Bo gav os en service og indlevelse, der betød så meget for os i den svære tid, og selv præsten bemærkede, at det her var en bedemand ud over det sædvanlige.

  Vi kan ikke takke Bo nok for den ydelse han gav os.

  Kristine

 • Alle ønsker opfyldt (også de skæve)

  ★ ★ ★ ★ ★

  “… Min afdøde svoger var kunstner og en del af grafitimiljøet i Aarhus. Så da vi foreslog at kisten blev malet af vennerne, kunne det selvfølgelig lade sig gøre. Den farverige kiste skabte en unik stemning i kapellet. Og selve dekoreringen af kisten betød meget for vennerne, der fik en afsked med deres ven på en helt unik måde.

  Tak for at være forstående, lyttende og kreativ. Vi kunne ikke have ønsket os et bedre forløb.”

  Christian S Larsen

 • Jeg er evigt taknemlig for den gode…

  ★ ★ ★ ★ ★

  “…der var meget at tage stilling til og planlægge med en borgerlig bisættelse, og derfor var det ekstra værdsat med god sparring omkring taleskrivning, valg af levende musik, blomstervalg og kunstnerisk udsmykning af kiste. Alt det, som gjorde afskeden ekstraordinær og meget personlig. Ikke mindst stor tak for at lede ceremonien trygt og holde talen så fint på dagen. Der var megen ros fra flere af de næsten 200, der deltog.

  Af hjertet tak for et forløb, som var præget af nærvær, tryghed og omsorg. I får min varmeste anbefaling.

  Trine L

  Vores bedemænd står klar til at hjælpe døgnet rundt

  Ring for en uforpligtende samtale på +45 93 93 43 04

  Ring for en uforpligtende samtale på +45 93 93 43 04

  • bedemand med speciale i gode bisættelser

   Bo, Indehaver

   Jeg har altid hjertet med og hjælper dig med en smuk begravelse eller bisættelse. Livet er unikt, og det skal afskeden også være.

   Med min etik og empati tager jeg kærlig hånd om dig og hjælper med det sidste farvel.

  • Sød bededame ekspert i billige bisættelser

   Sohela

   Jeg støtter dig og sammen skaber vi det sidste farvel på din måde. 

   Hør om mulighederne for en klassisk smuk bisættelse, eller en bisættelse, som i særlig grad afspejler personligheden for den du har mistet. 

  • Billige bisættelser

   Birgitte

   Jeg hjælper dig med en tryg og værdig begravelse. Livet er unikt, og det skal afskeden også være.

   Jeg tager på professionel og bedste vis kærlig hånd om dig, så du kan føle dig i trygge og gode hænder. 

  • Bisættelser af god bedemand

   Hans

   Jeg  hjælper og støtter dig gennem hele forløbet og sørger for en tryg og værdig bisættelse.

   Få gratis og uforpligtende rådgivning om bisættelse i kirke eller borgerlig begravelse fra kapel eller egen have, skoven m.m. uden præst.

   Billig bedemand med bisættelse og begravelse fremragende anmeldelser på Trustpilot.
   Billig bedemand med bisættelse og begravelse fremragende anmeldelser på Trustpilot.
   • Begravelse

    fra 8.795,-

    Efter ceremonien i kirke eller kapel følger du kisten helt ud til gravstedet, hvor den sænkes i jorden. Her kan du sige et sidste farvel til din kære. 

    Vi sørger for alt

    • Kiste i minimalistisk design
    • Iklædning og ilægning
    • Arrangerer med kirke, kapel eller andet sted for ceremonien
    • Søger om begravelseshjælp på op til 12.100 kr.
    • Sørger for papirarbejdet frem til skifteretten, herunder dødsanmeldelse.
    • Rustvogn til ceremonien (1×15 km)
    • Betal med kort eller få op til 90 dages kredit mod gebyr.    • Tilfredse familier


    Vi har kun 5-stjernet anmeldelser på Trustpilot

    Vi gør os umage med at skabe en unik og mindeværdig begravelse, som imødekommer dine ønsker.

    Spar op til 40%

    Vores forretning ligger kun online. Derfor kan vi have meget lave priser, og være blandt de billigste bedemænd uden at gå på kompromis med faglighed eller service. 


   • Bisættelse i København

    fra 8.495,-

    Efter ceremonien køres kisten til et krematorium. Det sidste farvel sker ved rustvognen. Efter kremeringen udleveres urne med asken. Urnen nedsættes på kirkegård eller spredes til havs.


    Vi sørger for alt

    • Kiste i minimalistisk design
    • Økologisk urne
    • Iklædning og ilægning
    • Koordinere med kirke, kapel eller andet sted for bisættelsen
    • Søger om begravelseshjælp på op til 12.100 kr.
    • Sørger for papirarbejdet frem til skifteretten, herunder dødsanmeldelse.
    • Rustvogn til og fra ceremonien 
    • Betal med kort eller få op til 90 dages kredit mod gebyr. 

    Tilfredse familier

    Vi har kun 5-stjernet anmeldelser på Trustpilot.

    Spar op til 40%

    Vores forretning ligger kun online. Derfor kan vi være blandt de billigste bedemænd uden at gå på kompromis med faglighed eller service. Vi kommer gerne på hjemmebesøg.

    Bisættelse

    fra 8.495

    Efter ceremonien køres kisten til et krematorium. Det sidste farvel sker ved rustvognen. Efter kremeringen udleveres urne med asken. Urnen nedsættes på kirkegård eller spredes til havs.

    Begravelse

    fra 8.795

    Efter ceremonien i kirke eller kapel følger du kisten helt ud til gravstedet, hvor den sænkes i jorden. Her kan du sige et sidste farvel til din kære. 

    Gør mere selv afsked

    fra 4.950

    Vil du udtrykke din kærlighed ved selv at stå for den sidste rejse?

    Du bestemmer, hvad du vil stå for, og hvad vi skal hjælpe med