Skip to main content
Hvad koster et gravsted?

Kan man skifte bedemand? Ja, du kan

En bedemand skal gøre sit bedste for at arrangere den begravelse, du ønsker, yde følelsesmæssig støtte og tage godt vare på den afdøde person. Hvis du ikke er tilfreds med bedemandens service af en eller anden grund, har du ret til at vælge en anden bedemand.

Husk, at en bedemand er ligesom enhver anden serviceudbyder. Du er fri til at ændre mening eller shoppe rundt efter den bedste løsning, ligesom du ville gøre med en elektriker eller en fysioterapeut. Det kan føles mærkeligt at gøre det, men du bør ikke have det dårligt med at skifte bedemand.

Hvorfor skifter pårørende bedemand?

Ofte vælges bedemanden under et stort tidspres, fordi man hurtigt skal have nogen til at hente den man har mistet hjemme eller på plejehjemmet. Senere, når man har haft tid til at tænke over det, kan man ønske at skifte til en anden bedemand baseret på andres anbefalinger eller egen research.

Oftest opstår ønsket om at skifte bedemand, fordi man som pårørende er utilfredse med den service, man har modtaget. Fra lange svar tider, utilstrækkelig information eller manglende menneskelig indsigt og forståelse. Prisen kan også være en kilde til at skifte bedemand. Der er store prisforskelle, og nogle bedemænd formår at holde sig inden for den pris, der er stillet i udsigt.

Hvornår kan kan jeg skifte bedemand?

Du kan skifte til en anden bedemand på ethvert tidspunkt, inden begravelsen eller bisættelsen finder sted. Dog skal du betale for eventuelle ydelser, der allerede er udført. For eksempel vil du blive opkrævet for afhentning af den afdøde, hvis det er sket allerede er sket.

Bedemandens honorarer dækker også hjælp ved ceremonien, og derfor kan man ofte få refunderet honoraret eller en væsentlig del heraf.

Det er bedst at skifte bedemand så tidligt som muligt.

Hvordan skifter jeg bedemand?

Det er ret nemt at skifte bedemand. Her er hvad du skal gøre:

Ring til den bedemand, du gerne vil skifte til. Sørg for, at de er frie til at hjælpe dig med at arrangere begravelsen.

Tal med din nuværende bedemand. Fortæl dem, at du gerne vil have, at det nye bedemandsfirma overtager.

Spørg, hvad du vil blive opkrævet for de ydelser, der allerede er udført. Få det skriftligt, hvis det er muligt.

Det er en god idé at fortælle din nye bedemand, at dette er sket, så der ikke er nogen forvirring.

Og det er det. Din nye bedemand skal arbejde sammen med din gamle for at sikre, at skiftet går glat.

Hvordan finder jeg en ny bedemand?

Vil du skifte bedemænd, men ved ikke, hvem du skal vælge?

Trustpilot er en god kilde til at vurdere og finde mulige bedemænd. Vi anbefaler, at du både ser på gennemsnittet og læser gode og dårlige anmeldelser samt svarene og danner dit eget indtryk. Bemærk, at nogle forsøger at ”drukne” dårlige anmeldelser med falske positive anmeldelser, og det er ikke altid Trustpilot fanger det.

Anmeldelser på Google kontrolleres ikke og derfor bør du være mere kritisk overfor disse, når du vil finde en god bedemand.

En iso 9001 certificeringen fortæller om bedemanden arbejder systematisk, men den siger ikke noget om prisniveauet eller de menneskelige egenskaber. Der er certificeret bedemænd, som har et lavt niveau på Trustpilot. Bedemænd kan også lave deres egen ”certificering”, da det ikke er en beskyttet titel.

Vi kan ikke anbefale ”begravelsesguiden dk”, som giver sig ud for at være en uvildig vejleder til bedemænd, som de har kvalitetssikret. Men de anbefaler kun  bedemænd, som betaler dem for at få henvist pårørende.

Du behøver ikke skifte til en bedemand med butikslokale i lokalområdet. Der er mange dygtige bedemænd som dækker et større område. Så længe de ikke tager unødige kilometer penge, er de lige så kvalificeret til at hjælpe.

Vi anbefaler, at du beder om en fast pris på skrift fra den bedemand, som du påtænker at skifte til. 

Hvad siger familierne?

 • En kæmpestor anbefaling herfra

  ★ ★ ★ ★ ★

  Vi fik en yderst professionel og empatisk rådgivning samt opfølgning på diverse ud over det sædvanlige.

  Bo gav os en service og indlevelse, der betød så meget for os i den svære tid, og selv præsten bemærkede, at det her var en bedemand ud over det sædvanlige.

  Vi kan ikke takke Bo nok for den ydelse han gav os.

  Kristine

 • Det Bedste samarbejde i en sårbar tid

  ★ ★ ★ ★ ★

  “Tusind tak for en professionel, dejlig og smuk oplevelse ved vores fars bisættelse. Din evne til at balancere empati og faglighed skabte en tryg atmosfære, hvor vi følte os støttede og forståede hele vejen igennem.

  Vores far ønskede en borgelig bisættelse og du gav os ideer og forklarede grundigt muligheder til hvordan vi kunne sammensætte den bedste ceremoni for ham. Og tak for den fine tale, der virkelig formåede at indfange kernen af vores far på en rørende måde. Han havde elsket hvert et ord!

  Det har været et helt fantastisk samarbejde fra start til slut. Transparent og rigtig fin pris. Du har været den bedste wingman i en rigtig sårbar tid ❤️‍ Unikke Begravelser er unikke! 5 store stjerner og de varmeste anbefalinger fra os.”  Per & Mai

 • Alle ønsker opfyldt (også de skæve)

  ★ ★ ★ ★ ★

  “… Min afdøde svoger var kunstner og en del af grafitimiljøet i Aarhus. Så da vi foreslog at kisten blev malet af vennerne, kunne det selvfølgelig lade sig gøre. Den farverige kiste skabte en unik stemning i kapellet. Og selve dekoreringen af kisten betød meget for vennerne, der fik en afsked med deres ven på en helt unik måde.

  Tak for at være forstående, lyttende og kreativ. Vi kunne ikke have ønsket os et bedre forløb.”

  Christian S Larsen

 • Jeg er evigt taknemlig for den gode…

  ★ ★ ★ ★ ★

  “…der var meget at tage stilling til og planlægge med en borgerlig bisættelse, og derfor var det ekstra værdsat med god sparring omkring taleskrivning, valg af levende musik, blomstervalg og kunstnerisk udsmykning af kiste. Alt det, som gjorde afskeden ekstraordinær og meget personlig. Ikke mindst stor tak for at lede ceremonien trygt og holde talen så fint på dagen. Der var megen ros fra flere af de næsten 200, der deltog.

  Af hjertet tak for et forløb, som var præget af nærvær, tryghed og omsorg. I får min varmeste anbefaling.

  Trine L

 • Hvis jeg kunne ville jeg give 10 stjerner

  ★ ★ ★ ★ ★

  Man står i en følelses mæssig situation hvor man næsten ikke kan tænke klart, når man skal begrave
  en af sine nærmeste. Så har man brug for en bedemand som Bo. Han ordnede det hele til punkt og prikke.

  Han guider dig igennem stille og roligt når du skal vælge hvad du ønsker.🌺 Samtidig er prisen meget rimelig. Min bror og jeg står tilbage med en rar fornemmelse efter vores fars bisættelse. Stort TAK til Bo.🌺

  Jette

 • En bedemand du kan stole på

  ★ ★ ★ ★ ★

  Kære Bo,  Tusind tak for, at du ikke udnytter mennesker i sorg og under tidspres! At du har fokus på mennesket og ikke regningen midt i en ulykkelig tid. Efter 10 sekunder af første samtale vidste jeg, at du var en meget usædvanlig bedemand, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg havde fundet den rette hjælp. Modsat andre bedekvinder/bedemænd, som jeg kontaktede, så forsøgte du aldrig at opsælge unødvendige ydelser, overdrive vigtigheden af din rolle i begravelsen eller fremstå som en uundværlig myndighed.

  I stedet mødte du mig med ærlighed, åbenhed og stor opbakning…Du ved, hvad en traditionel bisættelse og begravelse indebærer, men du dikterer ikke, hvad der skal ske. Du giver i stedet for udførlig vejledning og herefter plads og støtte til at vælge selv, så afskeden bliver personlig og lige præcis, som man ønsker det.  
  Trunte

  • Begravelse

   fra 8.795,-

   Efter ceremonien i kirke eller kapel bæres kisten ud til gravstedet, hvor den sænkes i jorden. Her kan du sige et sidste farvel til din kære.

   Bedemanden sørger for alt

   • Kiste i minimalistisk design
   • Iklædning og ilægning
   • Arrangerer med kirke, kapel eller andet sted for ceremonien
   • Søger om begravelseshjælp på op til 12.500 kr.
   • Sørger for papirarbejdet frem til skifteretten, herunder dødsanmeldelse.
   • Rustvogn til ceremonien (1×15 km)
   • Betal med kort eller få op til 90 dages kredit mod gebyr. 

  • Spar 4.000 kr.

   Hos os kan du spare 4.000 kr. på begravelsen  i forhold til traditionelle bedemandsforretninger.

   Vi har ikke butiksomkostninger. Derfor kan vi tilbyde lave priser uden at gå på kompromis med kvalitet og service.  Vi møder dig som du ønsker det på uforpligtende besøg, telefonisk eller online. 

   Tilfredse familier

   Vi gør os umage med at skabe en unik og mindeværdig begravelse, som opfylder dine ønsker. Vi  støtter dig gennem hele forløbet og håndterer alt det praktiske og papirarbejdet.

   Trustscore 4.9 ud af 5

  • Bisættelse

   fra 7.995,-

   Efter ceremonien køres kisten til krematorium. Det sidste farvel sker ved rustvognen. Efter kremeringen overdrages urne med asken, som nedsættes på kirkegård eller spredes til havs.

   Bedemanden ordner alt

   • Kiste i minimalistisk design
   • Økologisk urne
   • Iklædning og ilægning
   • Koordinere med kirke, kapel eller andet sted for bisættelsen
   • Søger om begravelseshjælp på op til 12.500 kr.
   • Sørger for papirarbejdet frem til skifteretten, herunder dødsanmeldelse.
   • Rustvogn til og fra ceremonien 
   • Betal med kort eller få op til 90 dages kredit mod gebyr. 

   Spar 4.000,-

   Vi har ikke butiksomkostninger. Derfor kan vi tilbyde lave priser uden at gå på kompromis med kvalitet og service. Vi kommer gerne på hjemmebesøg.

   Tilfredse familier

   Vi gør os umage. Støtter dig gennem hele forløbet og håndterer alt praktisk samt papirarbejdet.

   Trustscore: 4,9 ud af 5

   Klassisk bisættelse

   fra 7.995,-

   Efter ceremonien køres kisten til et krematorium. Det sidste farvel sker ved rustvognen. Efter kremeringen overdrages urne med asken. Urnen nedsættes på kirkegård eller spredes til havs.

   Kiste sænkes i jorden billig begravelse

   Klassisk begravelse

   fra 8.795,-

   Efter ceremonien i kirke eller kapel følger du kisten helt ud til gravstedet, hvor den sænkes i jorden. Her kan du sige et sidste farvel til din kære.