Skip to main content
Gør det selv begravelse

Gør mere selv begravelse

– Stå selv for den sidste rejse, fra 4.590,-

En grundlæggende måde at vise sin kærlighed på, er ved at gøre noget for den man elsker. For nogle er det at handle og gøre noget aktivt en god måde at bearbejde og være i sorgen på.

Her kan du læse, hvordan I gør, og hvad I skal være opmærksom på, hvis I selv vil stå for udvalgte praktiske og administrative opgaver. Bemærk, at der er nogle tidsfrister, som skal overholdes.

Billig bedemand med bisættelse og begravelse fremragende anmeldelser på Trustpilot.
Billig bedemand med bisættelse og begravelse fremragende anmeldelser på Trustpilot.

Vi kørte selv far

Det føltes bare så rigtigt inden i, at det var mig og min bror, der selv kørte vores far i kisten til kirken. På vejen kørte vi forbi vores barndomshjem. Vi havde kisten i min varevogn, men det blev det ikke mindre smukt og meningsgivende af for os. 

En individuel løsning

Som pårørende skal du have plads til selv at hjælpe og sørge for den afdødes sidste rejse i det omfang du ønsker. Vi synes det er ærværdigt og støtter dig på vejen med guides.

Det er dig der bestemmer, hvad vi skal hjælpe med og hvad du selv ønsker at gøre. Det kan f.eks. være, at det skal være en begravelse uden bedemand, hvor du selv sørger for både det praktiske og administrative, og nøjes med at købe kisten. Det kan også være du ønsker, at vi sørger for det praktiske, mens du selv står for det administrative og koordinerende – eller omvendt.

Kontakte os på telefon, så vi sammen kan finde den rigtige individuelle løsning for dig.

Begravelse uden bedemand

Dødsattesten

Når en person dør i Danmark skal en læge se den afdøde og skrive en dødsattest. Hvis afdøde er på sygehuset skriver sygehuslægen attesten, og hvis afdøde er på plejehjem eller hospice er det personalet, som tilkalder lægen.

Hvis vedkommende er død hjemme, er det jer som pårørende, der skal tilkalde den afdødes praktiserende læge eller lægevagten på 1813. Lægen skal ankomme mindst seks timer efter dødsfaldet og ikke senere end et døgn. I skal altså ringe til lægen snarest muligt.

Dødsanmeldelsen

Normalt sørger bedemanden for dødsanmeldelsen. I kan også selv gøre det digitalt på borger.dk. Senest 48 timer efter dødsfaldet skal dødsanmeldelsen sendes til det sogn, hvor afdøde boede, uanset om afdøde var medlem af folkekirken eller ej.

Dødanmeldelsen fortæller begravelsesmyndigheden, hvordan afdøde begraves.

Læs hvad der skal informeres om
 • Afdøde skal begraves eller bisættes
 • Var medlem af folkekirken
 • Om en præst medvirker til begravelsen og dato og tid for begravelsen
 • Hvor afdøde skal begraves eller urnen skal sættes ned – eller askespredes.
 • Afdøde var dansk statsborger

Det betyder i praksis, at I skal have indgået aftale med kirke og præst eller kapel m.m. inden I udfylder dødsanmeldelsen.

Billig begravelse - sørg selv for dødsanmeldelsen

Begravelseshandling og ceremoni

Hvis afdøde ikke har beskrevet sit ønske om begravelse eller bisættelse i min sidste vilje eller testamente, er det jer som pårørende, der bestemmer, hvordan det skal være.

I kan læse mere om begravelser, bisættelser med og uden ceremoni her.

I skal bl.a. være opmærksomme på, at det ved en kirkelig ceremoni gælder, at højtideligheden som regel skal holdes i det sogn, hvor afdøde hørte til.

Hvis I selv ønsker at arrangere ceremonien anbefaler vi, at I som noget af det første indgår aftaler med præst og kirke eller andet ceremonisted som kapel eller foreningshus m.v.

Den billigste løsning

Bisættelse med askespredning over havet er i reglen den billigste løsning samlet set, da der ikke er udgifter til gravsted

Vi valgte at lade kisten med min mor stå tilbage i kirken

Dagen efter hentede vi selv kisten i kirkens kapel og kørte den til krematoriet. Der holdt vi en lille børnevenlig afskedsceremoni, hvor vores børn, som ikke var med i kirken, lagde tegninger på kisten og vinkede farvel til mormor

Kistebegravelse, urnebegravelse eller askespredning?

I kan læse mere om de forskellige typer af gravsteder for urner og kister samt askespredning her.

Og I kan læse mere om økonomien for de forskellige typer her.

Hvis I ønsker et gravsted med gravsten kan I selv tage kontakt til en stenhugger.
Det er også muligt at lave gravstenen selv, læs mere her.

Blomster og dødsannonce

Vi hjælper gerne med at sørge for blomster, der passer til ceremonien. Vores priser er de samme som hos Interflora, som vi samarbejder med.

I kan også selv bestille blomsterne hos en blomsterhandler, eller bede nogen om at hjælpe med at pynte kisten.

I kan læse mere om blomster til begravelse i vores guide.
Husk, at overveje om i ønsker farvelroser.

Hvis I ønsker en dødsannoncen kan vi hjælpe med det, men I kan også selv stå for det.

blomster til begravelse og bisættelse

Kan man selv transportere en afdød?

Hvis afdøde er på et hospital sørger personalet for, at afdøde kommer på hospitalets kapel. Hvis afdøde er på plejehjem, hospice eller hjemme sørger bedemanden normalt for, at afdøde lægges i kiste og transporteres til kapel med køl.

I kan også selv lægge afdøde i kiste og selv stå for transporten af afdøde til kapel. Det skal blot foregå sømmeligt og med respekt for afdøde og for de følelser, handlingerne kan vække hos andre. Det betyder i praksis, at kisten skal kunne være inde i bilen med lukkede døre og bagklap. 

Hvis I selv vil stå for transporten af afdøde til krematorium kan det være en fordel at lægge evt. ceremoni om formiddagen på en hverdag, da det ikke altid er muligt at få adgang til krematorierne i weekender og fredag efter kl. 14. I skal huske at indgå aftale med krematoriet om indlevering af kiste og urne.

Begravelsen eller bisættelsen skal forgå inden 14 dage efter dødsdagen. Det kræver en dispensation, hvis der skal gå længere tid.

Begravelseshjælp  m.v.

Normalt sørger bedemanden for at ansøge om udbetalingen af den rigtige økonomiske støtte af begravelseshjælp og efterlevelseshjælp. Men I kan også selv søge om det på Borger.dk.

I kan læse mere om begravelseshjælp og efterlevelseshjælp her.

Enkelte fagforeninger og pensionsordninger giver et tilskud til begravelsen, og I skal derfor informere dem om dødsfaldet.

Bestil – Gør mere selv afsked

Pt. kan du ikke bestille en “Gør mere selv afsked” online med vores prisberegner. 

Du kan dog udregne prisen for en bisættelse eller en begravelse i prisberegneren. Hvis du selv står for det administrative, sparer du 2.795,- på honoraret til vores administration.

Hvis du selv står for det praktiske sparer du udgiften til rustvognskørsel og ilægning, som normalt er fra 2-4.000 kr. afhængig af antal rustvognskørsler og tidspunktet.

Vi anbefaler, at du ringer. Så hjælper vi over telefonen og du får du mulighed for individuelt at bestemme, hvad vi skal hjælpe med, og hvad du selv ønsker at gøre. 

Vi sørger for alt

Hvis du ikke ønsker en “Gør mere selv afsked”, så hjælper vi gerne med en begravelse eller bisættelse, hvor vi sørger for alt i den svære tid. 

Vi har hjertet med og sørger for du kan føle dig tryg og i gode hænder

Vores bedemænd står klar til at hjælpe døgnet rundt

Ring for en uforpligtende samtale på +45 93 93 43 04

Ring for en uforpligtende samtale på +45 93 93 43 04

 • bedemand med speciale i gode bisættelser

  Bo, Indehaver

  Jeg har altid hjertet med og hjælper dig med en smuk begravelse eller bisættelse. Livet er unikt, og det skal afskeden også være.

  Med min etik og empati tager jeg kærlig hånd om dig og hjælper med det sidste farvel.

 • Sød bededame ekspert i billige bisættelser

  Suheila

  Jeg støtter dig og sammen skaber vi det sidste farvel på din måde. 

  Hør om mulighederne for en klassisk smuk bisættelse, eller en bisættelse, som i særlig grad afspejler personligheden for den du har mistet. 

 • Billige bisættelser

  Birgitte

  Jeg hjælper dig med en tryg og værdig begravelse. Livet er unikt, og det skal afskeden også være.

  Jeg tager på professionel og bedste vis kærlig hånd om dig, så du kan føle dig i trygge og gode hænder. 

 • Bisættelser af god bedemand

  Hans

  Jeg  hjælper og støtter dig gennem hele forløbet og sørger for en tryg og værdig bisættelse.

  Få gratis og uforpligtende rådgivning om bisættelse i kirke eller borgerlig begravelse fra kapel eller egen have, skoven m.m. uden præst.

  Billig bedemand med bisættelse og begravelse fremragende anmeldelser på Trustpilot.
  Billig bedemand med bisættelse og begravelse fremragende anmeldelser på Trustpilot.

  Hvad siger familierne?

  • En kæmpestor anbefaling herfra

   ★ ★ ★ ★ ★

   Vi fik en yderst professionel og empatisk rådgivning samt opfølgning på diverse ud over det sædvanlige.

   Bo gav os en service og indlevelse, der betød så meget for os i den svære tid, og selv præsten bemærkede, at det her var en bedemand ud over det sædvanlige.

   Vi kan ikke takke Bo nok for den ydelse han gav os.

   Kristine

  • Alle ønsker opfyldt (også de skæve)

   ★ ★ ★ ★ ★

   “… Min afdøde svoger var kunstner og en del af grafitimiljøet i Aarhus. Så da vi foreslog at kisten blev malet af vennerne, kunne det selvfølgelig lade sig gøre. Den farverige kiste skabte en unik stemning i kapellet. Og selve dekoreringen af kisten betød meget for vennerne, der fik en afsked med deres ven på en helt unik måde.

   Tak for at være forstående, lyttende og kreativ. Vi kunne ikke have ønsket os et bedre forløb.”

   Christian S Larsen

  • Jeg er evigt taknemlig for den gode…

   ★ ★ ★ ★ ★

   “…der var meget at tage stilling til og planlægge med en borgerlig bisættelse, og derfor var det ekstra værdsat med god sparring omkring taleskrivning, valg af levende musik, blomstervalg og kunstnerisk udsmykning af kiste. Alt det, som gjorde afskeden ekstraordinær og meget personlig. Ikke mindst stor tak for at lede ceremonien trygt og holde talen så fint på dagen. Der var megen ros fra flere af de næsten 200, der deltog.

   Af hjertet tak for et forløb, som var præget af nærvær, tryghed og omsorg. I får min varmeste anbefaling.

   Trine L

   • Begravelse

    fra 8.795,-

    Efter ceremonien i kirke eller kapel bæres kisten ud til gravstedet, hvor den sænkes i jorden. Her kan du sige et sidste farvel til din kære.

    Bedemanden sørger for alt

    • Kiste i minimalistisk design
    • Iklædning og ilægning
    • Arrangerer med kirke, kapel eller andet sted for ceremonien
    • Søger om begravelseshjælp på op til 12.500 kr.
    • Sørger for papirarbejdet frem til skifteretten, herunder dødsanmeldelse.
    • Rustvogn til ceremonien (1×15 km)
    • Betal med kort eller få op til 90 dages kredit mod gebyr. 

   • Spar 4.000 kr.

    Hos os kan du spare 4.000 kr. på begravelsen  i forhold til traditionelle bedemandsforretninger.

    Vi har ikke butiksomkostninger. Derfor kan vi tilbyde lave priser uden at gå på kompromis med kvalitet og service.  Vi møder dig som du ønsker det på uforpligtende besøg, telefonisk eller online. 

    Tilfredse familier

    Vi gør os umage med at skabe en unik og mindeværdig begravelse, som opfylder dine ønsker. Vi  støtter dig gennem hele forløbet og håndterer alt det praktiske og papirarbejdet.

    Trustscore 4.9 ud af 5

   • Bisættelse

    fra 7.995,-

    Efter ceremonien køres kisten til krematorium. Det sidste farvel sker ved rustvognen. Efter kremeringen overdrages urne med asken, som nedsættes på kirkegård eller spredes til havs.

    Bedemanden ordner alt

    • Kiste i minimalistisk design
    • Økologisk urne
    • Iklædning og ilægning
    • Koordinere med kirke, kapel eller andet sted for bisættelsen
    • Søger om begravelseshjælp på op til 12.500 kr.
    • Sørger for papirarbejdet frem til skifteretten, herunder dødsanmeldelse.
    • Rustvogn til og fra ceremonien 
    • Betal med kort eller få op til 90 dages kredit mod gebyr. 

    Spar 4.000,-

    Vi har ikke butiksomkostninger. Derfor kan vi tilbyde lave priser uden at gå på kompromis med kvalitet og service. Vi kommer gerne på hjemmebesøg.

    Tilfredse familier

    Vi gør os umage. Støtter dig gennem hele forløbet og håndterer alt praktisk samt papirarbejdet.

    Trustscore: 4,9 ud af 5

    Klassisk bisættelse

    fra 7.995,-

    Efter ceremonien køres kisten til et krematorium. Det sidste farvel sker ved rustvognen. Efter kremeringen overdrages urne med asken. Urnen nedsættes på kirkegård eller spredes til havs.

    Kiste sænkes i jorden billig begravelse

    Klassisk begravelse

    fra 8.795,-

    Efter ceremonien i kirke eller kapel følger du kisten helt ud til gravstedet, hvor den sænkes i jorden. Her kan du sige et sidste farvel til din kære.